FINTECHOS A DESCHIS O FIRMĂ ÎN CRAIOVA

FintechOS, furnizorul global de tehnologie bancară, fondată de doi români, a deschis o firmă în Craiova. Aceasta va crea aplicații software la comandă. Recent, divizia de investiții a Băncii Mondiale a finanțat cu 10 milioane de dolari compania.

BURSA

Bursa de la București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi pe VERDE. La ora 10 și 20 de minute, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, era în creștere cu 0,50%.

FITBIT TE MENȚINE ÎN FORMĂ

Fitbit lansează la noi în țară traker-ul Charge 5. Dispozitivul îți monitorizează nivelul de stres, sănătatea inimii, calitatea somnului și actvitatea fizică pe care o faci. Charge 5 costă 900 de lei. Iar timp de șase luni, dacă ești client nou, ai acces gratuit la serviciul Fitbit Premium. Adică la sfaturi despre nutriție, mindfulness ȘI la peste 500 de antrenamente fitness.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

FACEBOOK VREA SHOPPING CU NFT-URI

Facebook se adaptează din mers la lumea blockchain. A construit un portofel criptografic – Novi – unde îți vei putea stoca NFT-urile pe care le vei folosi mai apoi în tranzacții. Va fi lansat când și moneda digitală a Facebook, Diem, va deveni utilizabilă. Planul este ca tu să poți cumpăra bunuri și achiziții cu active digitale, dar și să poți face transferuri.

EL SALVADOR ARE ATM-URI PENTRU BITCOIN

El Salvador este raiul monedelor virtuale. După ce a acceptat bitcoin ca mijloc legal de plată, președintele statului american pune la dispoziția cetățenilor și tehnologie pentru tranzacții. 200 de bancomate și 50 de sucursale au fost construite și vor fi lansate pe 7 septembrie. A creat chiar și o aplicație, Chivo, care te ajută să cumperi sau să vinzi bitcoin fără comision. Un avantaj al aplicației este că firmele pot primi bani de la turiști și investitori.

EFERVESCENȚĂ LA BVB

Bursa de Valori București o duce bine. La New York Stock Exchange, indicele S and P 500 a atins un nou maxim. Și bursa locală ține ritmul creșterilor. Prețul acțiunilor a crescut cu 12% din 19 august. Titlurile celei mai importante companii petroliere românești, OMV Petrom, sunt la a5-a sesiune consecutivă de creșteri. Titlurile Impact DIVELOPĂR și Purcari Wineries au crescut cu 4, respectiv 2%.

HACKERII ÎNTIND CAPCANE INVESTITORILOR CRIPTO

Dacă deții criptomonede sau vânezi oferte din lumea blockhainului, fii cu ochii în patru pe internet. Hackerii au realizat 1.500 de site-uri frauduloase prin care încearcă să te momească. Compania de securitate cibernetică Kaspersky (chespăărschiii) îți recomandă să descarci aplicații numai de pe site-urile oficiale și să ignori ofertele generose din mediul online.

TIKTOK AJUTĂ COMERCIANȚII

TikTok își lasă utilizatorii să cumpere articole direct din videoclipurile și profilul comercianților. Cel mai recent parteneriat cu Shopify permite crearea unui cont business, unde produsele sunt sincronizate – cu un link din aplicație. Momentan, opțiunea e valabilă doar în Statele Unite și Marea Britanie și urmează să fie setată și în Canada.