BLUE AIR LANSEAZĂ NOI RUTE

Blue Air îți înmulțește opțiunile de vacanță. Începând de astăzi, compania aeriană lansează 10 rute noi din București și Cluj pentru vara anului viitor. Din București poți pleca spre Dubai, Tenerife, Alicante sau Palma de Mallorca. De la Cluj ai variante de zbor noi spre Heraklion, Zakynthos și Rodos.

BURSA

Bursa de la București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi pe plus. La ora 10 și 20, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, era în creștere cu 0,4%.

PFIZER VINDE OBLIGAȚIUNI DE 1 MLD. $

Pfizer a anunțat că vinde bonduri de un miliard de dolari pentru a finanța producția de vaccin. Căștigurile de la investitori vor fi alocate pentru cercetarea, producerea și distribuirea vaccinurilor. Compania se așteaptă la vânzări de peste 33 de miliarde de dolari din vaccinurile vândute anul acesta. Asta ar face vaccinul unul dintre medicamentele cel mai bine vândute vreodată, conform Bloomberg.

Titlurile zilei

ȚARA RĂMÂNE REZISTENTĂ
ALEX MILCEV: CRED CĂ TVA-UL VA CREŞTE ÎN 2025
AZI ÎNCEPE LIBFEST 2024
BCR LANSEAZĂ GEORGE BILLS
ROMÂNIA E PE LOCUL 9 LA PROTEJAREA NATURII
CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?

NISSAN ADUCE ÎN PREZENT 240Z-1969

Nissan reproiectează mașină sport Nissan 240Z, prezentată în 1969. Schimbarea radicală va fi doar la nume, noul model va fi denumit ,,Z’’. Va fi disponibil inițial în două versiuni, Sport și Performance. Prețul noului model va începe de la aproximativ 40.000$. Acesta fi scos la vânzare în primăvara anului 2022.

DE LA HACKER DEVINE ȘEF DE SECURITATE

De ce să dai pe mâna autorităților un geniu al tehnologiei când îl poți folosi pentru interesele proprii. A folosit această strategie platforma de cripto, Poli Network, care a fost jefuită de un hacker de peste 600 de milioane de dolari. Cel care a comis cel mai mare jaf din istoria monedelor digitale a înapoiat majoritatea banilor. Drept mulțumire, platforma păgubită nu a depus plângere, ba mai mult, a anunțat o recompensă pentru hoț în valoare de 500.000 de dolari pentru restul monedelor. Platforma a invitat hackerul să devină șef de securitate al companiei. Acesta a spus că se mai gândește.

FORD VREA SĂ CUMPERI ONLINE

Ford vrea să vândă online. Preferă ca clienții săi șă își comande mașina online cu opțiunea de a o personaliza și să le fie livrată la reprezentanță. Avantajul pentru companie, dar și pentru dealerii săi, este reducerea costurilor de inventar. Pentru un model comandat online poți aștepta de la șese până la opt săptămâni, conform WSJ.

GOOGLE A PREZENTAT PIXEL 5A

Google lansează un nou telefon, Pixel 5a. Acesta va avea un preț accesibil, de 449 $ și va fi ultimul smartphone al companiei care va mai include un încărcător în pachet. Lansarea va avea loc pe 26 august.

TAKEAWAY A IEȘIT ÎN PIERDERE

Cu toate că vânzările i-au crescut cu 50% în pandemie, Tekeaway a raportat o pierdere operațională de 224 de milioane de dolari în prima jumătate a acestui an. De ce? Compania a făcut investiții care promit că vor crește profitul companiei anul viitor.

BURRY FACE NOI PREVIZIUNI ECONOMICE

Michael Burry, investitorul care a prevăzut prăbuşirea pieţei imobiliare în 2008, pariază împotriva ETF-ului ARK Innovation. Fondul tranzacționat la bursă, lansat de celebra Cathie Wood, a reuși să atragă miliarde de dolari de la investitori. Burry și-a deschis fondul și a mizat pe eșecul a peste 235.000 de acțiuni ale ETF-ului ARK. Burry a mai făcut previziuni despre ratailerii care investesc în crypto și care, spune el, vor simți o criză acută.