UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit şi una dintre principalele bănci din România, listează luni prima emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 488,5 milioane lei.

Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţă Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier UCB27.

UniCredit Bank a emis şi vândut către 10 obligatari, persoane juridice, un număr de 977 obligaţiuni corporative, negarantate, de rang senior, cu o valoare nominală de 500.000 lei şi cu scadenţă la 21 decembrie 2027. Rată dobânzii este fixă, de 9,07% p.a. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Alpha Bank.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Continuând angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, revenim la Bursă de Valori Bucureşti cu o a treia emisiune de obligaţiuni, iar succesul de care ne-am bucurat şi de această dată dovedeşte încrederea pe care investitorii noştri o au în UniCredit Bank S.A. Această emisiune contribuie la strategia noastră de a ne susţine clienţii şi în contextul economic curent, prin creşterea accesului la credite, şi în special creditele ipotecare verzi şi creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecinţele economice ale situaţiei geopolitice”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată prin intermediul Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group.

Emisiunea de obligaţiuni este a 3-a listată de UniCredit Bank S.A. la Bursă de Valori Bucureşti. Prima emisiune de obligaţiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A două emisiune de obligaţiuni a intrat la tranzacţionare în 2017 cu 3 scadente diferite, la 3, 5 şi 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, cea din urmă ajungând la maturitate pe 17 iulie 2024. Valoarea obligaţiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacţionare ajunge astăzi la 672 milioane de lei.