Noma, unul dintre cele mai apreciate restaurante din lume, îşi va închide porţile anul viitor. De la deschiderea sa, în urmă cu două decenii, restaurantul din Copenhaga – creditat cu inventarea noii bucătării nordice – a ajuns de 5 ori în fruntea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume.
Advertisment
După ani de zile în care a servit mâncăruri bazate pe ingrediente locale – de la cremă de creier de ren cu polen de albine la o îngheţată de cozonac şi orez fermentat cu caramel de stridii – aventura cu trei stele Michelin a bucătarului René Redzepi îşi va încheia capitolul restaurante la sfârşitul anului 2024, relatează CNN.
În anul următor, acesta va renaşte ca un “laborator gigantic”, denumit Noma 3.0.
Titlurile zilei
“(Va fi) o bucătărie de testare dedicată muncii de inovare alimentară şi dezvoltării de noi arome, una care va împărtăşi roadele eforturilor noastre mai mult decât oricând”, a precizat restaurantul.
“Scopul nostru este de a crea o organizaţie de durată dedicată muncii revoluţionare în domeniul alimentar, dar şi de a redefini fundaţia unei echipe de restaurant, un loc în care poţi învăţa, îţi poţi asuma riscuri şi te poţi dezvolta!”, a adăugat acesta.
Fostul restaurant va continua să primească oaspeţi la ocazii.
“Dacă pandemia ne-a învăţat ceva, este cât de fragile pot fi visele noastre, cât de incredibil de epuizantă şi dificilă poate fi această industrie”, a declarat Redzepi după ce a primit premiul World’s Best Restaurant în 2021.