Glorificarea tinereții este o cultură pe care am îmbrățișat-o cu toții, iar oamenii de marketing s-au adaptat. Nu există prezentare în care segmentul de bază – core target – să nu fie categoria de vârstă 25-35 de ani.

Argumentul invocat este profitabilitatea: acest segment demografic dispune de venituri și apetit de cheltuială mai mari. Pe de altă parte, lucrurile devin foarte aglomerate și greu vizibile.

Dincolo de aglomerație, datele demografice cumulate cu schimbarea mentalităților ne arată o cu totul altă tendință: modern elder sau persoane mai în vârsta, dar moderne”.

Titlurile zilei

FOXCONN RAPORTEAZĂ PESTE FORECAST
ITALIA NEGOCIAZĂ CU SPACEX
MICROSOFT INVESTEȘTE 80 MLD. $ ÎN CENTRE A.I.
NU E ANUL LUI TRUDEAU
TAXĂ, DU-MĂ UNDE VREI!
CUM VEDE BCR ANUL 2025?

Termenul a fost popularizat de Chip Conley, un antreprenor din industria ospitalității care, la 52 de ani, s-a alăturat echipei Airbnb ca un consultant strategic. Așa cum mărturisește într-un interviu recent pentru o revistă internațională de lifestyle și afaceri globale, Conley avea dublul vârstei majorității angajaților, iar fondatorii l-au numit un modern elder, adică cineva în același timp curios și înțelept.

Dincolo de redefinirea înaintării în vârstă ca un proces de acumulare de experiență și înțelepciune, Conley punctează faptul că oamenii vor trăi mai mult și vor continua să lucreze chiar și la vârste înaintate.

Ce înseamnă acest lucru pentru marketeri? O cunoscută revistă internațională de afaceri atrage atenția că:

• persoanele peste 50 de ani reprezintă peste 50% din consumul de pe piața SUA
• în același timp, între 5 și 10% din bugetele de marketing sunt dedicate acestei categorii
• cele mai frecvente imagini publicitare cu persoane mai în vârstă sunt legate de doctori sau medicamente

Chiar dacă situația demografică și economică a României diferă de cea a SUA, realitatea acestui nou segment de vârstă și de viață merită atenția brandurilor și publicitarilor.

Ce poți face tu?