Cum stăm la 9 luni de la invazia Rusiei în Ucraina? Inflația, deja în creștere la finalul anului trecut, e acum la 15%.

Prețurile din energie au explodat. În schema de plafonare n-au intrat și marii consumatori, care au fost nevoiți să-și reducă sau să-și suspende activitatea.

Cum resimte mediul de business conflictul de la graniță? 70% dintre managerii români consideră acum că războiul din Ucraina afectează mult sau foarte mult economia națională, arată un studiu Confidex. Încrederea scade. 43% dintre liderii de business cred că PIB-ul României va scădea în următoarele trei luni.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Marius Luican, CEO Reveal Marketing.

“Întrebarea dumneavoastră este o întrebare generală. Discuția noastră și discuția în acești ani de zile trebuie să fie una extrem de sectorială. Ce înseamnă lucrul acesta? Dacă altă dată, atunci când aveam de a face cu o criză, aveam o cauză centrală undeva – că vorbim de sistem financiar, că vorbim de zona imobiliară – ne-am întâlnit cu lucrurile astea relativ de curând în 2008.

De data aceasta, discuția, după părerea mea, este extrem, extrem de sectorială. Vorbeați de companiile din energie – da, furnizorii au dificultăți, dar companiile producătoare de energie înregistrează profituri foarte, foarte bune.”, a declarat Marius Luican, CEO Reveal Marketing.