Vom avea încă 2 unicorni românești până în 2030. Este pariul lui Cristian Munteanu, managing partner la Early Game Ventures, la ZF Digital Summit 2022.

Ecosistemul de start-up-uri tech din România va atinge un punct important de maturizare în 2030. Obiectivele fondatorilor şi ale antreprenorilor români, vor avea un impact pozitiv şi asupra investitorilor.

Cristian Dascălu, cofondator Techcelerator, consideră că Europa de Est este un „tigru“ al lumii pe partea de creşteri, în ceea ce priveşte zona de tehnologie, comparativ cu creşterile din Europa.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Din cauză ca facem niște previziuni pe termen lung – vorbim despre anul 2030 – ca să putem să avem o perspectivă corectă, trebuie să ne uităm în spate cel puțin 10 ani. UiPath, de exemplu, cea mai de succes poveste din România și din întreaga regiune.”, a povestit Cristian Munteanu, Managing Partner, Early Game Ventures.

„Comparativ cu creșterile din Europa care sunt la 3,1x, aici vorbim de enterprise value-ul companiilor, Estul Europei a crescut cu 4x, comparație între anii 2017-2022. Global average-ul e undeva pe la 3,3x, excluzând China pentru că probabil nu sunt date.”, a povestit Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator.

Am discutat subiectul cu Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator.

“E greu de zis, de pus degetul pe ei, dar în portofoliul Gapminder avem câteva companii cu această perspectivă (FintechOS, Druid, Key Way), companii care au avut o creștere fulminantă în ultimii ani, în care am avut prilejul și să intrăm destul de repede ca investitori și ne bucurăm de componenta aceasta.”, a declarat Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator.