NASA se așteaptă ca oamenii să reușească până în anul 2030 să trăiască și să lucreze pe Lună, a spus un oficial citat de Business Insider.
NASA a lansat săptămâna trecută o navă spațială fără pilot pe Lună, pentru a verifica dacă aceasta ar putea transporta oamenii pe suprafața Lunii, unde vor putea trăi și lucra în următorul deceniu.

„Vom trimite oameni pe suprafața Lunii care vor trăi acolo și vor face știință”, a declarat Howard Hu, liderul programului de nave spațiale lunare Orion pentru NASA, scrie Insider.
NASA a lansat cu succes noul său sistem de lansare spațială puternică, SLS, trimițând nava spațială Orion spre Lună. Lansarea, care a fost amânată de mai multe ori, a reluat de fapt misiunile Artemis ale NASA, destinate să readucă oamenii pe Lună după 50 de ani de la ultima călătorie.
Orion nu este echipat cu personal de data aceasta, deoarece își propune să testeze capacitatea de a aduce o capsulă pe Lună și înapoi. Se aștepta ca nava să transporte data viitoare astronauți în timp ce va face înconjurul Lunii.
Dacă totul va merge bine, nava spațială va putea fi folosită pentru a trimite din nou oameni pe suprafața Lunii, pentru prima dată din 1972.

Planul este ca echipajul să aterizeze lângă polul sudic al Lunii, unde va petrece aproximativ o săptămână căutând semne de apă. Dacă lichidul vital va fi găsit, acesta ar putea fi folosit pentru a alimenta rachetele în drumul lor spre Marte. Dacă se va găsi apă pe Lună, se vor construi ulterior așezări umane permanente pentru a sprijini activitățile miniere și științifice din spațiu. Astronauții vor putea trăi pe Lună și vor putea lucra, plecând în misiuni pe Marte.

„Este primul pas pe care îl facem în explorarea pe termen lung a spațiului în profunzime, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru lume”, a declarat Hu pentru Laura Kuenssberg de la BBC.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE