Optimismul lui Elon Musk nu poate decât să șocheze când vine vorba de afirmațile pe care le face. La adunarea generală a acționarilor Tesla, miliardarul a prezis că vârful inflației din Statele Unite a trecut. Prețul componentelor de care Tesla are nevoie pentru următoarele 6 luni a devenit mai mic, nu mai mare, cum se aștepta toată lumea. Și el admite că s-ar putea înșela, dar afirmă că tendința de scădere a prețurilor indică faptul că am depășit vârful inflației. Dacă și piața cripto își revine atunci situația devina una ironică pentru Tesla care a vândut 90% din rezervele proprii de Bitcoin pentru un profit de 64 mil. $.

Rata şomajului în Statele Unite a scăzut la 3,5%, un minim al ultimelor cinci decenii, scrie Bloomberg.  Însă contractele futures ale indicilor bursieri americani au scăzut după anunțarea acestui rezultat, ceea ce întărește aşteptările ca Rezerva Federală să continue să majoreze agresiv ratele dobânzilor în încercarea de a limita inflaţia. Situația pe larg o discutăm aici la „Ce câștig azi?”.

Ce este un money market descentralizat? Care sunt avantajele și riscurile tranzacționării într-o astfel de piață? Un money market este o platformă în care debitorii și creditorii se pot întâlni. Creditorii își pot pune la lucru activele suplimentare și facilita cashflowul iar debitorii, spre exemplu un business care are nevoie să își acopere costurile operaționale, pot accesa respectivele active oricând prin depunerea unui colateral. În cazul DeFi, tranzacțiile sunt realizate prin contracte smart care sunt completate automat în momentul în care termenii și condițiile setate de utilizatori sunt îndeplinite. Și poți obține fonduri nelimitate. Cum? Afli imediat aici la „Ce câștig azi?”.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

România ocupă locul 2 în regiunea Balcanilor și locul 39 în topul ecosistemelor de start-up-ui realizat de StartupBlink. 6 orașe din România sunt în acest top, cu unul mai puțin decât anul trecut, iar capitala este cel mai perfmormat oraș datorită uicornului UiPath

William Rudolf Lobkowicz, un prinț de 27 de ani din Republica Cehă, nu vrea să-și vadă istoria furată, din nou. Încă în proprietate cu 3 castele, un palat și 20.000 de artefacte care au fost furate de 2 ori de-a lungul timpului, acesta vrea să le transpună în lumea virtuală și să facă din fiecare din ele câte un NFT.  Nu este vorba numai despre a vinde NFT-uri pentru a susține monumentele culturale, ci și de a analiza cum păstrăm o înregistrare a istoriei noastre, spune prințul.

Kraft Heinz, una dintre companiile preferate ale lui Warren Buffett, a lansat Spoon Friez. După cum sugerează și numele este vorba de cartofi prăjiți în formă de lingură pentru a putea degusta sosul mai bine și mai elegant.  Chiar dacă prețul acțiunilor Kraft Heinz nu a crescut spectaculos în ultimii cinci ani, deținătorii se pot consola cu dividendele, care sunt de peste 4% anual.

Berkshire Hathaway, compania condusă de Warren Buffet a încheiat T2/2022 cu un venituri operaționale de 9,2 mld. $, o creștere de 38,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși gigantul a înregistrat pierderi investiționale de 53 mld. $ la finalul T2/2022, ca urmare a scăderilor din piețele de capital. Acțiunile Berkshire sunt acum la 20% distanță de ATH-ul din luna martie.

Elon Musk spune că preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari poate merge mai departe dacă firma poate confirma câteva detalii despre modul în care determină numărul conturilor reale vs. cele de spam. „Dacă Twitter oferă pur și simplu metoda lor de eșantionare a 100 de conturi și modul în care se confirmă că acestea sunt reale, înțelegerea ar trebui să se desfășoare în condițiile inițiale”, scrie Musk pe Twitter.

Un nou scam a fost raportat pe contul oficial de Twitter al Dogecoin. Escrocii se dau drept membrii ai echipei de suport iar la schimb pentru rezolvarea dificultăților clientului cer cheia privată a contului. Astfel fondurile din wallet-ul afectat pot fi transferate instant în conturile atacatorilor.