Bursele s-au menţinut miercuri aproape de valorile maxime, în timp ce randamentele obligaţiunilor americane au ajuns la cele mai scăzute niveluri dintr-o lună, investitorii pariind că Rezerva Federală este departe de a-şi reduce stimulii economici, scrie Reuters.

Indicele mondial MSCI se situează la 716,55, după ce a atins marţi un nivel intraday de 718,19 puncte, condus de câştigurile în Europa.

În Asia, indice MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a scăzut cu 0,20%, iar Nikkei a scăzut cu 0,28%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pe Wall Street, marţi, S&P500 a fost constant şi s-a apropiat de vaaloarea record.

La Bucureşti indicele BET al bursei de valori arăta un plus de 0,6% la ora transmiterii ştirii, la 11.384 puncte.

Euro s-a meţinut la 1,2178 dolari, la fel şi dolarul, la 109,47 yeni.

Investitorii şi-au redus aşteptările conform cărora Banca Centrală Europeană ar putea indica un plan de reducere a achiziţiilor de active joi, la şedinţa de politică monetară.

Preţurile petrolului s-au menţinut după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că, chiar dacă Statele Unite ar ajunge la un acord nuclear cu Iranul, sute de sancţiuni americane impuseTeheranului vor rămâne în vigoare.

Preţurile futures pentru petrolul american au închis marţi pentru prima dată peste 70 dolari pe baril din octombrie 2018, la 70,48 dolari, în creştere cu 0,6%.

Preţurile Brent au crescut cu 0,6% la 72,66 dolari, rămânând aproape de cel mai înalt nivel de la începutul anului 2020.