Managerii din întreprinderi estimează o creștere de 19% a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii, cu un sold conjunctural de +4%, și o creștere accentuată a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul, potrivit INS.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere accentuată în următoarele trei luni cu un sold conjunctural de +40%.

Am discutat subiectul cu Adrian Codîrlașu, vicepresedinte CFA România.

Titlurile zilei

AROBS estimează pentru 2025 o cifră de afaceri de 460 mil. lei
ANAF identifică 22.000 de persoane care închiriază locuințe prin Airbnb și Booking
Nokian Tyres începe livrările de anvelope
RAFINOR bate palma cu MAGNOR
VINE PRIMĂVARA ÎN AGRICULTURĂ
ÎNLOCUIEȘTE A.I.-UL CREATIVITATEA?

“Semnalul dat de aceste date este unul pozitiv, în sensul că creșterea economică va continua în România – și vedem că partea de consum, care a fost driver-ul creșterii din primul trimestru, se menține, vedem inclusiv disponibilitatea managerilor de a angaja personal suplimentar în partea de comerț.

De asemenea, pe partea de construcții vedem că va continua activitatea, însă vedem și creșterile de prețuri pentru construcții în perioada următoare, care sunt influențate de această situație din Ucraina care generează blocarea lanțurilor de aprovizionare.”, a povestit Adrian Codîrlașu, vicepresedinte CFA România.