Le-a ajuns cu turiștii. Amsterdam interzice construirea de hoteluri noi.

Amsterdam interzice construirea de hoteluri noi. Decizia e luată ca măsură a supraturismului. Nu este prima dată când orașul încearcă să reducă numărul de turiști anual.

Este prea mult turism în Amsterdam?

În 2019, în Amsterdam au fost 25,2 milioane de sejururi la hotel. Numărul este depășit de vizitatorii anului trecut. Nu s-au luat în considerare cazările la Airbnb sau călătorii care debarcau de pe vasele de croazieră.

În total, Amsterdam are aproape 42.000 de camere de hotel care pot găzdui peste 92.000 de oaspeți, conform Statistics Netherlands. Asta reprezintă circa 28% din cele 150.000 de camere de hotel din întreaga țară.

Nu este prima dată când orașul încearcă să oprească turismul exagerat. În martie, orașul lansa o campanie publicitară pentru bărbații britanici cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Îi îndemna să „stea departe” de oraș. În iulie, Amsterdam a anunțat că va interzice navelor de croazieră de la andocare în centrul orașului.

Primarul Femke Halsema a spus că vor exista unele excepții de la politică, menționând că regula nu se va aplica hotelurilor noi – 26 în total – care au obținut deja un permis.

Construirea unui nou hotel în Amsterdam va fi permisă numai atunci când un alt hotel se închide și doar dacă numărul total de camere din oraș nu crește ca urmare a noii construcții, indică noile reguli.

Mai multe destinații europene se confruntă cu supraturismul

Amsterdam nu este singurul oraș european care vrea să oprească turismul exagerat.

Vizitatorii orașului din sudul Spaniei, Sevilla, ar putea fi nevoiți în curând să plătească o taxă pentru a vedea piața Plaza de España iar Venezia interzice grupurile mari de turiști în 2024 pentru „protejarea” orașului istoric.

În Hawai se propune o taxă de 25 de dolari pentru turiști și în Insulele Canare locuitorii organizează proteste și greve din cauza turismului excesiv.

Exit mobile version