Universitatea Națională din Singapore creează dispozitivul care ajută persoanele cu deficiențe de vedere să recunoască obiectele pe care le ating

Identificarea obiecteleor sau a produselor alimentare poate fi adesea frustrantă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Astfel, în prezent, companiile încearcă să integreze tehnologia pentru îmbunătățirea capacității vizuale. Acum, cercetătorii de la Școala de Calcul a Universității Naționale din Singapore creează dispozitivul AiSee.

Ce face mai exact? Ajută personele cu deificențe de vedere să recunoască obiectele pe care le ating. Cum? Prin tehnologii AI de ultimă generație. Dezvoltarea AiSee a început încă din 2018.

Noul dispozitiv seamănă cu o pereche de căști. Are o cameră de 13 megapixeli în partea dreaptă și un touchpad în partea stângă. Vine cu un microprocesor și o baterie cu litiu situate în spate și se conectează wireless la internet.

Cum funcționează AiSee?

După ce face o fotografie a obiectului de interes, sistemul folosește algoritmi AI bazați pe cloud pentru a analiza și identifica obiectul. În plus, le permite utilizatorilor să pună întrebări pentru a afla mai multe despre obiect.

Asistentul bazat pe inteligență artificială este echipat cu tehnologie avansată de transformarea a vorbirii în text și a textului în vorbire. Astfel, îi permite să înțeleagă și să răspundă la întrebările utilizatorilor cu cât mai multă acuratețe.

Căștile AiSee utilizează tehnologia de conducere osoasă pentru a transmite sunetul prin oasele craniului. Și face posibil ca persoanele cu deficiențe de vedere să primească informații auditive, mai ales când trebuie să ia decizii importante care implică siguranța lor. Cercetătorii spun că următorul pas este să facă AiSee accesibil pentru mase. Și că vor încerca să aducă îmbunătățiri suplimentare, inclusiv un design mai ergonomic și o unitate de procesare mai rapidă.

Exit mobile version