- Celebrul festival de la Bayreuth din Germania, centrat anual în jurul operelor compozitorului Richard Wagner, a fost lansat în această vară, pe 25 iulie, cu o producție care a făcut prima pagină a ziarelor.
- Directorul Jay Scheib , membru al facultății MIT, a creat o versiune a celebrei opere a lui Wagner „ Parsifal ”, care are loc într-un viitor apocaliptic.
- Producția se desfășoară până pe 27 august.
Celebrul festival de la Bayreuth din Germania, centrat anual în jurul operelor compozitorului Richard Wagner, a fost lansat în această vară, pe 25 iulie, cu o producție care a făcut prima pagină a ziarelor.
Directorul Jay Scheib , membru al facultății MIT, a creat o versiune a celebrei opere a lui Wagner „ Parsifal ”, care are loc într-un viitor apocaliptic și folosește tehnologia căștilor cu realitate augmentată pentru o parte a publicului, printre alte efecte vizuale, scrie MIT News.
Oamenii care folosesc căștile văd sute de imagini suplimentare, de la nori care se mișcă rapid până la săgeți trase în ei. Partea AR a producției a fost dezvoltată de o echipă condusă de instructorul tehnic MIT Joshua Higgason .
“Am construit o varietate de modele pentru a vedea cum să facem AR să funcționeze într-un mediu mare, în care 2.000 de căști ar putea răspunde simultan. Am construit o echipă de animatori și dezvoltatori și programatori și designeri, de la Portugalia la Cambridge la New York la Ungaria, Marea Britanie și un grup în Germania. Dirijorul, Pablo Heras-Casado, și cu mine lucrăm la asta de câțiva ani. Și muzica este încă pe primul loc. Configuram tehnologia nu pentru a depăși muzica, ci pentru a o susține și pentru a o amplifica vizual.”, a spus profesorul MIT Jay Scheib.
Producția se desfășoară până pe 27 august.