Next, un restaurant din Chicago, vrea un meniu de 9 feluri preparat de chefi imaginari. Cum vine ChatGPT în bucătărie și de când poți experimenta această aventură?

În 2026, restaurantul Next din Chicago servește un meniu de nouă feluri, conceput nu de bucătari reali, ci în mare parte de ChatGPT, conform The New York Times.

Fiecare fel este atribuit unui bucătar fictiv, precum „Jill”, un personaj inventat de chef-ul și coproprietarul Grant Achatz.

AI-ul intră în bucătărie

Deși restaurantele adoptă deja AI-ul pentru sarcini operaționale precum programarea sau gestiunea stocurilor, puțini bucătari îl folosesc în mod creativ. Jenner Tomaska și Ned Baldwin, folosesc AI-ul pentru a genera idei de preparate sau a explora ingrediente noi.

Deși unii bucătari, precum Dominique Crenn, rămân sceptici și cred că bucătăria trebuie să rămână o experiență umană, alții văd în AI un partener util care stimulează creativitatea și sparge blocajele, nu un înlocuitor al experienței, ci un colaborator nou, cu răbdare infinită.

Exit mobile version