Jerome Powell, președintele FED, susține că finanțele descentralizate și monedele digitale sunt viitorul sistemului de plăți

Inovațiile din piața cripto i-au făcut pe reprezentanții băncilor centrale să se gândească la un mod de a combina plățile clasice cu tehnologia. Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a Statelor Unite, spune că finanțele descentralizate și monedele digitale sunt viitorul sistemului actual de plăți. De aceea, autoritățile financiare americane au emis un document prin care le cer stakeholderilor sfaturi despre lansarea unei monede digitale și despre cum va arăta viitorul sistemului monetar.

“Inovația este cheia productivității în economie, iar FED susține de mult timp inovația responsabilă. Noile tehnologii precum ledgerul din blockchain și finanțele descentralizate au potențial de a crește eficiența sistemului de plăți, dar și de a dezvolta un cadru financiar mai competitiv. Așadar, direcția în care ne îndreptăm este promițătoare, iar viitorul pe care ni-l vom imagina este unul cu plăți instant făcute la costuri extrem de mici.”, a declarat Jerome Powell, președinte FED.

Președintele FED atrage însă atenția asupra riscurilor care apar în piața cripto. El spune că legislația din prezent nu a fost gândită pentru o lume digitală. Pentru a putea rezolva problemele va fi nevoie de schimbarea regulilor din prezent sau chiar introducerea unor legi noi. Totuși, până vor fi implementate aceste legi, trebuie să avem grijă la amenințările din piața cripto.

“Raportându-ne la protecția consumatorului, utilizatorii nu pot înțelege pe deplin pierderile potențiale sau că investițiile din acest domeniu nu sunt protejate de guvern, cum sunt serviciile și instrumentele financiare tradiționale.”, a mai adăugat Jerome Powell, președinte FED.

Exit mobile version