Cu 70% din totalul banilor aflați în circulație printați în ultimii 2 ani, mulți tineri se îndreaptă către finanțele descentralizate și egalitatea de șanse cu care acest concept vine la pachet.
Dar cum ar arăta o piață în care finanțele descentralizate merg mână în mână cu cele centralizate? Este măcar posibil?
Odată cu reglementarea pieței cripto, îmbinarea celor două practici aflate la poli opuși este probabilă și poate duce la crearea unor noi produse și servicii. Pentru asta, educația finaciară este mai mult decât necesară, în tot ceea ce înseamnă cripto.
De la crearea unui simplu wallet virtual a cărui parolă are 12 cuvinte pe care dacă le pierzi, îți pierzi și accesul la cont pentru totdeauna, până la înțelegerea conceptului de DeFi, a vorbit cripto influencer-ul Alexandru Hobincu.
“În primul rând, există o presiune politică foarte, foarte mare pe marii brokeri. Deja se impune o oarecare reglementare. În ceea ce privește business-ul pe cripto, descentralizat, știm că înainte de toate, acela era principalul loc în care se petreceau fraudele. Mai degrabă aș spune ca această tranziție către reglementare ar putea să stagneze o perioadă creșterea fulminantă a piețelor descentralizate.
Tind să cred că ecosistemele DeFi și CeFi se află într-un război, pentru că băncile și instituțiile financiare încearcă dintotdeauna să centralizeze lucrurile. Când băncile intră în comparație cu un sistem complet descentralizat și, care culmea, funcționează foarte bine, nu cred că va exista prea curând o cooperare. Avem și în România exemple de bănci care au interzis tranzacțiile din lumea blockchain. Am înțeles că, în 2022, mai multe bănci au intenția de a-și dezvolta propriile monede.”, a spus Alexandru Hobincu, cripto influencer.