Blockstream, compania dedicată Bitcoin, a anunțat un nou parteneriat cu firma de plăți Block. Scopul? Creearea unei noi instalații de minat Bitcoin, bazată energie verde. Pentru asta vor folosi tehnologia Megapack a Tesla. În 2021 procesul de minare al Bitcoin era responsabil pentru emiterea în atmosferă a 65,4 megatone de CO2, anual, arată un studiu efectuat de Universitate din Amsterdam.
Proiectul pilot, evaluat la 12 milioane de dolari, va fi localizat în Texas, se întinde pe o perioadă de câteva luni și poate rezolva situația poluării din minarea Proof of Work. Proces de minare care a devenit și mai “murdar” în luna mai a anului trecut, atunci când nivelul de energie din surse regenrabile, folosit în acest scop a scăzut de la 41,6% la puțin peste 25%.
“Tesla construiește infrastructura pentru energia solară și pune la dispoziție tehnologia Gigapack a Tesla care este bazată pe baterii. Minarea de Bitcoin poate ajuta proiectele noi din energie și energie verde. Le poate eficientiza costurile, le poate face mai profitabile, poate ajuta în obținerea de finanțare și practic poate duce la construirea infrastrcturii pentru energia viitorului.”, a declarat Adam Back, CEO Blockstream.
În afara rețelei centrul de minare va fi dispune de 3,8 MW de energie solară, 12 MWh, capacitate de stocare a energiei și o putere de minare de 30 de petahash-uri pe secundă. Proiectul va conține și un dashboard pentru informațiile financiare și metricii capacității de minare. Toate în timp real, anunță Adam Back, CEO-ul Blockstream.
Cât valorează proiectul pilot al Block și Blockstream?
- 12 MIL. $ – valoare totală
Care este capacitatea centrului minier?
- 3,8 MW – energie regenerabilă în afara rețelei
- 12 MWh – capacitate de stocare a bateriei
- 30 PH/s – putere de minare
Cât poluează minarea de Bitcoin?
- 65,4 megatone CO2 – emise în atmosferă în 2021
- 25% din energia folosită în 2021 – surse regenerabile
- 41,6% din energia folosită în 2020 – surse regenerabile