Aproximativ 60% din locațiile de la Davos participante la World Economic Forum au fost companii legate de cripto

Piața cripto nu lipsește nici de la Davos. În ciuda scăderilor din ultimele luni, care au șters miliarde de dolari din piață, Promenada de la Davos, o stradă principală ocupată de magazinele și barurile marilor companii și a guvernelor care participă la Forumul Economic Mondial, este dominată de companii cripto, amplasate printre firme importante precum Salesforce și Meta.

Duminică, Tether, compania din spatele stablecoin-ului USDT, a amenajat un stand care oferă pizza gratuită pe Promenadă cu ocazia Bitcoin Pizza Day. Fernando Verboonen, co-fondatorul platformei de NFT-uri RollApp estimează că aproximativ 60% din locațiile de pe stradă erau companii legate de cripto.

Am discutat subiectul cu Adrian Paraschivescu, editor Aleph Business.

“În primul rând putem vorbi de eliminarea unor stereotipuri. Zicea CEO-ul de la Soramitsu, compania care a stat în spatele Linux atâta timp, că WEF-ul este o provincie romană, iar antreprenorii din piața cripto sunt barbarii care bat la ușă. Cu toată inovația care a fost dezbătută la WEF, putem elimina stereotipul cum că cele mai importante persoane din economia mondială vin acolo doar ca să stabilească niște noi metode prin care să-și prezerve averea.

Plus de asta, CBDC-urile, WEB3 și tehnologia blockchain au fost cele mai importante subiecte acolo.”, a declarat Adrian Paraschivescu, editor Aleph Business.

Exit mobile version