Optimism pe bursele americane. Goldman Sachs vede S&P 500 la 5.200 de puncte la final de an

Goldman Sachs vede S&P 500 la un nivel mai ridicat decât cel actual, la 5.200 de puncte de bază la final de 2024. Asta înseamnă o urcare de aproximativ 4% față de nivelurile actuale. Pe ce se bazează noua țintă? Pe o perspectivă îmbunătățită a câștigurilor pentru companiile din indicele american de referință.

Goldman Sachs estimează o creștere de 8% a profitului pentru companiile din S&P 500 în acest an. Este alimentată de perspectivele economice îmbunătățite din SUA și de marjele de profit mai puternice pentru companiile mega-cap.

Ce spun cei de la Goldman Sachs?

„Ne așteptăm ca o creștere puternică a PIB-ului mondial și un dolar ușor mai slab să sprijine EPS, în timp ce ratele mai mici și prețurile mai mici la petrol vor fi o mică tracțiune”, a declarat David Kostin, strategist principal la Goldman Sachs.

El se așteaptă ca forța câștigurilor companiilor mega-cap, în special a celor din grupul celor 7 Magnifici, să stimuleze profiturile agregate ale S&P 500 în 2024. Acțiunile din „Magnificent 7” vor înregistra cea mai puternică creștere a câștigurilor dintre sectoarele din S&P 500, crede el.

Creșterea în domeniul inteligenței artificiale și a puterii de cumpărare a consumatorilor este așteptată să propulseze creșterea veniturilor, adaugă Kostin.

https://media.alephbusiness.ro//2024/02/CUT-MINI3-HOST-1-1902.mp4

Cum se mișcă bursele?

Principalii indici american închid ultima săptămână de tranzacționare pe minus, pentru prima dată după 5 săptămâni consecutive în creștere.

La nivel de weekly, S&P 500 scade subtil, cu 0,42%, Dow Jones pierde 0,11%, iar Nasdaq Composite are minus 1,34%.

S AND P 500 rămâne peste pragul de 5.000 de puncte de bază. Dow Jones este la pragul de 38.600 de puncte, iar Nasdaq Composite e cotat la aproape 15.800 de puncte.

Goldman Sachs nu e singura care vede bursele americane mai sus la final de an. UBS crede că urmează un alt milestone, cel de 5.300 de puncte până la final de an.

Exit mobile version