Cum arată situația pe bursele europene și în ce măsură sunt afectate de criza economică din China

Bursa de la București deschide ședința de azi pe plus. La ora 11 și 30 de minute, indicele BET se aprecia cu 0,13%. În SUA, la ultima ședință, avem o dinamică pozitivă: +0.1% pentru Dow Jones, S&P 500 crește cu 0.34%, iar Nasdaq e pe plus cu 0.74%. O creștere neașteptată, dacă ne uităm la expirarea contractelor options de mâine, din SUA.

Piețele europene rămân în bear market. Euro Stoxx 50 scade cu 0.52% la deschidere, FTSE 100 cu 1.47%, iar DAX e pe minus cu 1,22%. Contractele futures pe țițeiul Brent merg pe minus 0.27%, iar la gazele naturale vedem un minus de 1,03%.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

“Am avut o zi extraordinar de dură marți pe piețe, în momentul în care s-a anunțat inflația. De ce? Pentru că așteptările nu au fost îndeplinite. Analiștii așteptau un 8,1%, am ajuns doar la 8,3% de la 8,5%. Problema cea mai mare nu a fost la inflația de bază, ci la co-inflation, adică acolo unde se uită FED-ul mai bine.

Vineri avem o zi în care expiră foarte multe opțiuni. De obicei în astfel de zile tranzacționarea în piața de capital se duce în teritoriu negativ destul de dur.”, a povestit Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

Exit mobile version