Bursele au încheiat ședința de vineri, 9 septembrie, cu dinamici pozitive. Este doar o revenire de moment?

BVB deschide ședința de tranzacționare de astăzi cu o dinamică pozitivă. La deschidere, BET, indicele de referinţă al bursei locale, era pe plus cu 0,27%.

Și bursa americană a închis vineri, 9 septembrie, în creștere. Dow Jones are plus 1,19%, Nasdaq plus 2,11% și S&P 500 plus 1,53%

Trecem la dinamica din piața commodities, unde semnalele sunt mixte: Petrolul Brent scade cu 0,64%. Prețul gazelor naturale este în creștere cu 0,65% în ultimele 24 de ore. Ne uităm și la metalele prețioase unde aurul se apreciază cu 0,15%, argintul cu 1,68%, iar prețul cuprului are un plus de 1,27%.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

“În primul rând trebuie să ne dăm seama că în ultima perioadă de trei săptămâni am avut o piață supravândută iarăși. Avem o săptămână destul de delicată, cu o raportare a inflației mâine în Statele Unite. Vineri se vor închide iarăși foarte multe opțiuni din piață, iar săptămâna următoare avem întâlnirea FED. Piețele s-au poziționat oarecum pe creștere la închiderea ședinței de vineri pentru că se anticipează un nivel mai redus al cifrei inflației.”, a declarat Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

Exit mobile version