Salarii mai mari pentru lucrătorii publici: Ministrul de Finanțe al Marii Britanii susține creșteri peste inflație

Rachel Reeves, noul ministru al Finanțelor din Marea Britanie, a declarat că va lua în considerare acordarea de majorări salariale peste rata inflației pentru aproape 2 milioane de angajați din sectorul public la sfârșitul lunii iulie, pentru a evita grevele din acest sector.

Guvernul britanic ia în considerare creșteri salariale de 5,5%

Organismele guvernamentale au recomandat o creștere salarială de 5,5% pentru 460.000 de profesori și 1,4 milioane de angajați din Serviciul Național de Sănătate. Întrebată dacă guvernul va aproba aceste majorări, Reeves a spus că apreciază munca angajaților din serviciile publice, dar a avertizat că există un “cost” pentru nerezolvarea disputelor salariale, care pot duce la acțiuni sindicale și îngreuna eforturile de îmbunătățire a serviciilor publice.

Partidul Laburist, condus de noul prim-ministru Keir Starmer, a câștigat alegerile generale cu o majoritate. Starmer a promis o „reînnoire națională” după 14 ani de guvernare conservatoare. Costul estimat al majorărilor salariale de 5,5% pentru profesori și unii angajați ai NHS ar putea fi de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, conform BBC.

Reeves, prima femeie ministru al Finanțelor din Marea Britanie, a declarat că guvernul „se va asigura că sumele se adună” dacă salariile din sectorul public vor crește peste rata inflației. Inflația în Marea Britanie este în prezent de aproximativ 2%. Reeves a spus că își va prezenta planurile pentru ofertele salariale din sectorul public și va anunța data viitorului buget înainte de sfârșitul lunii.

Exit mobile version