Premierul Ciolacu se întâlnește cu șefii OMV și Petrom

Premierul Marcel Ciolacu are o întâlnire programată la Palatul Victoria cu șeful grupului austriac OMV și cu reprezentanții OMV Petrom. Aceasta este cea mai mare companie de hidrocarburi și carburanți din România și produce energie electrică.

Prim-ministrul se întâlnește cu Alfred Stern, directorul general al OMV, Cristina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, și Alexandru Maximescu, vicepreședinte pentru Afaceri Corporative Publice. Una dintre solicitările lui Alfred Stern este creșterea prețului energiei electrice. OMV Petrom deține centrala de la Brazi, care produce energie pe baza de gaze naturale. Reprezentanții OMV cer creșterea plafonului de preț pentru energie electrică, care este limitată la 400 lei/MWh conform legislației actuale.

Reprezentanții OMV doresc să discute și despre modificări ale regulilor de guvernanță ale OMV Petrom. Aceste modificări vizează creșterea drepturilor OMV ca acționar majoritar și reducerea drepturilor acționarilor minoritari. De asemenea, se discută despre exploatarea gazelor din Marea Neagră și despre posibilitățile de modificare ale Legii Offshore pentru a permite exportul gazelor fără restricții.

Exit mobile version