Musk se întâlnește cu liderii Italiei și Argentinei la Adunarea Generală ONU. Companiile sale caută să investească în Argentina

Adunarea Generală a Națiunilor Unite din această săptămână va găzdui întâlniri dintre miliardarul Elon Musk și doi dintre liderii politici importanți – premierul italian Giorgia Meloni și președintele argentinian Javier Milei. Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, anunță că companiile sale caută modalități de a investi în Argentina. Musk subliniază că Argentina este al patrulea producător mondial de litiu un element esențial pentru bateriile folosite în multe vehicule electrice, scrie Reuters.

În 23 septembrie, Elon Musk îi va înmâna premierului italian Giorgia Meloni premiul Atlantic Council pentru cetățenie globală, în cadrul unei ceremonii organizate în cadrul Adunării Generale ONU. Premiul recunoaște rolul de pionierat al lui Meloni ca prima femeie prim-ministru a Italiei și sprijinul său puternic pentru Uniunea Europeană și alianța transatlantică.

În 24 septembrie, Musk se va întâlni cu președintele argentinian Javier Milei, pentru a treia oară în cele 9 luni de când Milei a preluat mandatul. Întâlnirea face parte din cea de-a 14-a călătorie în străinătate a lui Milei de la preluarea funcției.

De ce se întâlnesc liderii politici cu Musk?

Întâlnirile au loc pe fondul eforturilor lui Musk de a-și extinde afacerile la nivel global. În Italia, recent adoptatul Articol 25 deschide calea pentru ca Starlink să devină un sistem de backup pentru comunicații. În Argentina, guvernul Milei autorizeză deja intrarea Starlink pe piață.

Întâlnirile cu cei doi lideri politici subliniază strategia lui Musk de a-și consolida relațiile cu guvernele pentru a-și facilita expansiunea afacerilor. Pe lângă Starlink, Musk are interese și în domeniul litiului din Argentina, un mineral esențial pentru bateriile vehiculelor electrice Tesla. Prezența lui Musk la Adunarea Generală ONU și întâlnirile sale cu Meloni și Milei ilustrează intersecția dintre afaceri și politică la nivel înalt, precum și eforturile continue ale miliardarului de a-și extinde influența și operațiunile la nivel global.

Exit mobile version