Jeff Yass este unul dintre cei mai influenți miliardari la alegerile din 2024

Liberalul care a transformat Susquehanna într-una dintre cele mai puternice societăți de tranzacționare de pe Wall Street este implicat în TikTok și pariază pe Trump, scrie Bloomberg.

Jeff Yass, unul dintre cei mai influenți miliardari în alegerile din 2024, și-a construit influența politică și economică printr-o serie de strategii și contribuții semnificative.

Donații politice

Yass și soția sa, Janine, au donat peste 46 de milioane de dolari către candidați și grupuri conservatoare în ciclul electoral din 2024. În 2022, au contribuit cu 56 de milioane de dolari. Iar în 2020 cu 30 de milioane de dolari. Principala lor contribuție financiară a fost către organizația Club for Growth, care susține politicieni de dreapta și politici conservatoare.

Ce rol are în politica locală și națională?

Yass nu se limitează doar la politica federal. Și-a extins influența la nivel local și de stat, în special în Pennsylvania, unde este cel mai bogat om dintr-un stat cu o legislație divizată. A finanțat în mod semnificativ campanii care promovează școlile charter și reformele educaționale. Susține politici care limitează intervenția guvernului în diverse domenii.

Reacții și controverse

Influența lui Yass este întâmpinată cu critici din partea grupurilor progresiste și a organizațiilor de apărare a educației publice, care susțin că politicile susținute de el favorizează privatizarea educației și deturnează fondurile publice către școli private și charter. În Pennsylvania, grupuri precum AllEyesonYass organizează proteste și cer politicienilor să refuze donațiile sale.

Susquehanna International Group, firma pe care Yass a co-fondat-o, este un jucător major pe piețele de opțiuni, acțiuni și alte active financiare. De asemenea, Yass are un interes financiar în ByteDance, compania mamă a TikTok, cu o participație personală estimată la 15 miliarde de dolari. Această investiție adaugă o altă dimensiune influenței sale, în contextul dezbaterilor politice și legislative ce privesc TikTok în SUA​.

Exit mobile version