Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan, știe ce vrea de la viitorul președinte al SUA. Ce calități trebuie să aibă

Jamie Dimon, CEO JP Morgan, are lista de abilităţi pe care viitorul preşedinte al SUA trebuie să le aibă. Nu susține un candidat anume, dar știe cum ar trebui să fie. O spune într-un articol de opinie publicat în Washington Post. „Următorul preşedinte trebuie să restabilească credinţa în America”, spune Dimon. Și să unească o națiune puternic divizată, în prezent.

„Un preşedinte ar trebui să se înconjoare de cei mai talentaţi oameni, inclusiv din mediul de business sau din partidul de opoziție.” Are și exemple: Abraham Lincoln, Harry Truman şi Dwight Eisenhower. Au fost președinți care „ne-au propulsat”, scrie Dimon.

Are direcții și pentru politica externă. Energia e importantă, spune Dimon. ”Când aliaţii noştri duc războaie pentru a-şi apăra suveranitatea şi democraţia, şi au nevoie cu disperare de surse de energie sigure, amânarea proiectelor de GNL, cum se întâmplă în Louisiana şi Texas, este greșită”.

Cere următorului preşedinte să câştige sprijinul tuturor alegătorilor. ”Nu folosiți ca arme insultele, stereotipurile, nu creaţi ţapi ispăşitori. Pentru asta e nevoie de curaj”, spune Dimon.

Vine Jamie Dimon la Casa Albă?

Dimon, care conduce JPMorgan din 2006, e pe lista celor care ar putea primi o funcție de conducere în viitoarea administrație de la Casa Albă. Donald Trump spunea recent pentru Bloomberg că îl va lua în considerare pentru funcția de secretar al Trezoreriei, dacă va câştiga alegerile.

Vicepreşedintele Kamala Harris a luat prânzul cu Dimon la Casa Albă, în martie, potrivit unor surse anonime.

Reacţia lui Dimon vine după Convenţia Naţională Republicană de la jumătatea lunii iulie şi înaintea Convenţiei Naţionale Democrate de la sfârşitul lunii august. CEO-ul JP Morgan este una dintre vocile proeminente de pe Wall Street, dar influenţa sa se extinde cu mult dincolo de afaceri şi economie.

Dimon intervine des în probleme de politică, formare profesională şi securitatea energetică. Acum, subliniază necesitatea ca următoarea administraţie să fie formată din membri ai ambelor partide politice, dar şi lideri din sectorul privat.

Exit mobile version