Barack Obama o sprijină pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite, anunță că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris pentru președinție, scrie BBC.

„Suntem de acord cu președintele Biden”, susține cuplul Obama în declarația comună. „Alegerea Kamalei a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat. Ea are un CV care o dovedește”, au spus Michelle și Barack Obama.

Decizia lui Joe Biden

Pe 21 iulie, Joe Biden a declarat că s-a retras din cursa prezidențială din motive personale și politice. Biden și-a exprimat sprijinul deplin pentru Kamala Harris și a afirmat că ea este cea mai potrivită pentru a continua munca începută de administrația sa.

Biden a lăudat realizările administrației sale și a exprimat încrederea că Harris va putea să continue aceste eforturi. El a subliniat importanța continuității și a unității în cadrul Partidului Democrat pentru a aborda provocările viitoare cu care se confruntă țara.

Declarația lui Barack Obama

Obama laudă calitățile și experiența lui Kamala Harris. A menționat cariera ei în apărarea Constituției și lupta pentru dreptate. Obama spune că Harris este mai mult decât pregătită pentru a deveni președinte și adaugă că povestea ei de viață reflectă valorile fundamentale ale Americii.

Barack Obama era ultimul lider Democrat de rang înalt care nu își anunțase susținerea pentru Harris.

Într-un mesaj publicat vineri pe platforma X, Barack Obama a spus că Harris are tot sprijinul său și al soției sale, Michelle, dar și că vor face tot ce se poate pentru ca vicepreședinta SUA să câștige prezidențialele.

„La începutul acestei săptămâni, eu și Michelle am sunat-o pe prietena noastră Kamala Harris. I-am spus că noi credem că va deveni un președinte fantastic al Statelor Unite și că are întregul nostru sprijin. În acest moment critic pentru țara noastră, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că ea va câștiga în noiembrie. Sperăm să ni te alături”, a scris Barack Obama pe X.

Kamala Harris, actual vicepreședinte al SUA, va intra în competiție cu fostul președinte Donald Trump la alegerile din 5 noiembrie.

Exit mobile version