Telefoanele pe care acum le știm drept plăci dreptunghiulare de culoare neagră vor deveni într-o zi dispozitive integrate în pielea noastră, spune inventatorului telefonului mobil. „Următoarea generație va avea telefonul încorporat sub pielea urechilor”, a declarat luni pentru CNBC Marty Cooper, care a fost creditat cu inventarea primului telefon în 1973.
Viziunea lui sugerează o posibilă etapă viitoare a umanității în care corpurile noastre să fie dotate cu microcipuri și senzori puternici, notează CNBC.
Dispozitivele din viitor care vor înlocui telefoanele de astăzi nu vor trebui încărcate, deoarece „corpul uman este încărcătorul perfect”, a spus Cooper pentru CNBC. „Când mănânci alimente, corpul tău creează energie, nu?” „Ingerezi alimente, corpul tău creează energie. Ar fi nevoie doar de puțină energie pentru ca acest dispozitiv să ruleze”, a adăugat el.
Cooper a spus că smartphone-ul de astăzi a devenit prea complex cu numeroasele aplicații și ecranul plat care nu se potrivește cu curbura feței umane: „De câte ori dau un telefon și nu am căști, trebuie să lipesc această bucată plată din material de capul meu curbat și să-mi țin brațul într-o poziție incomodă”, a explicat el.
Cooper face această predicție pe un ton optimist pentru viitor, sugerând că cele mai bune zile ale tehnologiei vor aduce evoluții majore în sănătate și educație. „Am o credință constantă în umanitate”, a spus Cooper. „Mă uit la istorie și mă uit la toate progresele pe care le-a făcut tehnologia.”
„Oamenii sunt mai bine acum. Și trăiesc mai mult. Sunt mai bogați, sunt mai sănătoși decât au fost vreodată. Avem suișuri și coborâșuri. Dar, în general, umanitatea progresează.”, a explicat Cooper.
Inventatorul primului telefon mobil spune că nu și-ar fi putut imagina niciodată că telefoanele vor deveni computerele portabile care sunt astăzi: „Acum 50 de ani a fost o perioadă cu adevărat primitivă”, a spus el. „Nu exista internet, nu existau circuite integrate la scară mare, nu existau camere digitale. Ideea că într-o zi telefonul tău va deveni un aparat foto și o enciclopedie nu ne-a trecut niciodată prin minte.”
În prezent, în lume există mai multe abonamente la telefoane mobile decât oameni, potrivit lui Cooper, în timp ce două treimi din populația pământului are telefoane mobile personale. „Telefonul devine o extensie a persoanei”, a spus el.