Warren Buffet vrea ca averea de 96,8 mld. dolari să fie donată către diferite fundații caritabile după moartea sa

Buffet nu ține la bani după moartea sa și vrea ca lumea să fie un loc mai bun prin averea pe care a făcută de-a lungul vieții. Cele 96,8 miliarde de $ ar putea fi donate către diferite fundații caritabile printre care și fundația Bill and Melinda Gates – aproximativ 56 de miliarde de dolari. 17,4 miliarde de $ ar putea fi donate către 4 organizații caritabile de familie.

Ce se întâmplă cu cele 18,7 mld. $ rămase după aceste donații colosate? O soluție propusă este crearea unei bănci mondiale de economii pentru copii. În felul acesta fiecare copil să primească câteva mii de $. Dar Buffet, în vârstă de 92 de ani nu a dezvăluit încă felul exact în care banii lui vor fi donați. Și la felul în care a investit în utlimii ani, este posibil ca suma să fie ceva mai mare decât cea din prezent.

Am discutat subiectul cu Andrei Săvescu, avocat.

“Cum arată planurile lui este greu de spus de către noi, însă cred că trebuie făcute două sublinieri aici. Mai întâi, că averea lui Warren Buffet nu constă în bani. În realitate este vorba de acțiuni la un fond de investiții, un grup de business, de fapt – Berkshire. O a doua chestiune este că Warren Buffet este, în realitate, un influencer, în sensul că este o persoană foarte publică, de exemplu în raport anual în care dezvăluie în ce investește fondul lui de investiții.”, a povestit Andrei Săvescu, avocat.

Exit mobile version