Visul american se oprește la imobiliare. O cameră în Manhattan costă 2.300 $ pe lună

Un studio din Manhattan a fost nominalizat pentru titlul de cea mai mică locuință din cartier, cel puțin potrivit Instagram. 

Apartamentele mici nu sunt o raritate în New York, dar utilizatorii Instagram cred că apartamentul dimensiuni mici din Greenwich Village poate obține aurul pentru cea mai mică dintre toate.

Reel-ul celor de la how_to_newyorker a strâns peste 12,5 milioane de vizualizări pe Instagram în doar câteva zile.

Cât costă să locuiești în New York?

În noiembrie, prețurile la imobiliarele din New York au crescut, în medie, cu circa 2,2%, față de anul trecut, dar au scăzut cu 1,7% față de octombrie. Chiria medie totală în oraș se ridică la 2.146 $ pentru New York, al 12-lea cel mai scump oraș mare din SUA, potrivit apartmentlist.

Chiria medie este în prezent de 2.051 $ pentru un apartament cu 1 dormitor și 2.165 $ pentru un apartament cu 2 dormitoare. 

Spre comparație, chiria medie la nivelul întregii țări este de 1.149 $ pentru studio, 1.317 $ pentru un apartament cu 2 dormitoare și 1.340 $ medie. Chiria medie în New York City este cu 60,1% mai mare decât cea națională.

Un tânăr american își caută partener de pat pentru a împărți facturile

De ce să plătească 2.000 $ pentru 46 mp, când poate plăti 1.000 $ pentru aceeași suprafață? But, there’s a catch: împarte patul cu un coleg.

Un tânăr american caută o relație nonsexuală, platonică, pentru a-și reduce din cheltuieli. Cumpărăturile lui costă 200 $ dolari pe lsăptămână. Vrea să le reducă la 100 $.

Nimeni nu se gândește la persoanele singure, nici furnizorii de mâncare, nici proprietarii, nici emitenții de facturi, sugerează el.

A devenit viral și a atras atenția mai multor utilizatori: e inflashionship, nu relashionship e top comment.

@ivebentraveling

Let’s bsffr about society’s single person tax 🫢 ♬ original sound – Ben Keenan

În noiembrie, a apărut primul anunț de închiriere a unei jumătăți de pat. Cât? 655 $.

Monique Jeremiah, un antreprenor de 36 de ani din Queensland, Australia, spune că face 600 de dolari pe lună prin „hot-bedding”.

Exit mobile version