Unbossing conștient. De ce generația Z refuză să devină manageri?

Cercetările arată că mai mult dintre tinerii profesioniști britanici refuză să ocupe poziții de management de nivel mediu. Această tendință reflectă o schimbare în atitudinile generației Z. Ei spun că rolurile sunt prea stresante și oferă recompense insuficiente. În loc să aspire la avansare în carieră, 72% dintre tineri preferă să urmeze „rută individuală” pentru dezvoltarea personală și profesională, scrie The Guardian.

Generația Z ar fi mai degrabă propriul lor șef

Generația Z preferă să fie propriul șef, nefiind interesată de responsabilități asociate cu gestionarea altora. Lucy Bisset, director la Robert Walters, afirmă că tinerii din această generație aleg să se dedice proiectelor personale și să-și dezvolte brandul, în loc să se concentreze pe managementul echipelor. Un exemplu clar este creșterea numărului de tineri care părăsesc carierele corporative pentru a deveni antreprenori sau influențe, scrie Fortune.

Conform LinkedIn, „fondator” este acum al doilea cel mai căutat loc de muncă pentru absolvenții generației Z. De asemenea, mai mult de jumătate dintre aceștia ar accepta un rol de influencer cu normă întreagă dacă li s-ar oferi ocazia, iar acest procent a crescut constant din 2019. Steven Schwartz, fondatorul Gen Z și CEO al platformei Whop, subliniază că tinerii nu doresc să urmeze cariere tradiționale și preferă să creeze conținut online și să creeze bani în mediul digital.

Exit mobile version