Musk, Musk, Musk și iar Musk. La cât de des apare în fluxurile de informații, unii au nevoie de consult terapeutic. Mai ales în urma declarațiilor din ultimele 2 săptămâni.
Cel mai bogat om din lume e gata să cheltuiască 43 de miliarde de dolari pentru a achiziționa toată platforma Twitter. Asta după ce, cu câteva zile în urmă, a devenit cel mai mare acționar, cu 10,3% din acțiunile platformei de socializare. Acționarii actuali ai platformei susțin că suma ofertată este prea mică pentru valoarea platformei.
Asemeni lui Moise, și Musk împarte marea internetului în două. Pro și contra! De ce vrea totuși să cumpere una dintre cele mai utilizate platforme de socializare ne spune în cadrul ultimului Ted Talk.
“Cred că este foarte important să existe o arenă care include libertatea de exprimare în care, da, da, Twitter a devenit un fel de piață centrală a orașului, așa că e foarte important ca oamenii să aibă atât realitatea cât și percepția că sunt capabili să vorbească liber, în limitele legii, așa că unul dintre lucrurile pe care cred că Twitter ar trebui să le facă este să deschidă sursele algoritmului și orice modificări legate de postările oamenilor, subliniate sau nesubliniate, acțiunile să fie evidente astfel încât oricine să poată vedea că o acțiune a avut loc și să nu existe mișcări de culise manipulatoare.”, a declarat Elon Musk.
Și pentru că internetul oferă ce-i mai bun dar și ce-i mai rău, umorul nu a întârziat să apară. Unii spun că adevărul se verbalizează în glumă, mai ales dacă este vorba de un business foarte profitabil. Până la concretizarea situației, să râdem puțin.
“Ce te deranjază la faptul că cineva are libertate de exprimare pe platforma noastră de liberă exprimare? Dacă nu avem puterea unilaterală de a interzice idei care nu ne plac, ar trebui să discutăm și să ne apărăm ideile pe baza meritului lor. Și care este problema cu asta? E doar faptul că toată lumea care se contrazice cu mine este un nazist, așa că este imperios necesar să le schimb percepția prin forță și violență.”