Cum arată și cât costă cel mai scump brad de Crăciun din Europa. Pomul este confecționat din 2018 monede de aur

O brad fițos! Anul acesta cel mai scump brad din Europa e la München, Germania. Este estimat la 2,3 milioane de euro, potrivit agenției EFE. Pomul e realizat din 2.018 monede de aur, lipite manual pe o piramidă din material acrilic.

Monedele cântăresc în total 63 de kilograme și bradul are o înălțime de aproximativ trei metri. Mirko Schmidt, fondatorul Proaurum, afirmă că aurul este o formă de bani care nu poate fi multiplicată la voință, iar bradul de Crăciun reprezintă perfect valoarea acestui metal.

Pomul a fost realizat în colaborare cu Monetăria austriacă. Monedele au pe o parte orga sălii aurite a Orchestrei Filarmonicii din Viena și pe cealaltă parte, instrumente muzicale. Bradul poate fi vizitat la sediul Proaurum din München între 3 și 15 decembrie.

A început sezonul târgurilor de Crăciun

Cum arată târgurile de Crăciun din țară

La noi în țară, târgurile de Crăciun au început să își primească publicul încă de la jumătatea lunii noiembrie. În mai toate sunt planificate concerte și activități pentru cei mici.

Târgul de Crăciun din București s-a deschis de vineri, 29 noiembrie și este amenajat în Piaţa Constituţiei. Acesta e deschis până pe 26 decembrie, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 22:00, inclusiv în zilele de Crăciun (25 și 26 decembrie), iar sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 22:00.

Târguri de Crăciun la Cluj-Napoca

De vinerea trecută, 22 noiembrie, e deschis târgul de Crăciun din Piața Unirii, din Cluj, care va fi funcțional până pe 1 ianuarie 2025. Cât despre prețuri,câteva exemple: un pahar de vin fiert costă 18 lei sau un suc de mere cald 15 lei, plăcinta e 15 lei, iar langoșul costă 20 de lei. Meniul de sarmale costă 35 de lei. De altfel, cu 10 lei în târgul de Crăciun poți să îți iei maxim un măr glazurat sau o cafea (espresso, orice altă variantă e peste suma aceasta). O tură cu roata costă 30 de lei, dar, având în vedere că cei mici pot urca aici însoțiți, părinții au de pregătit dublul sumei pentru această distracție. Caruselul e ceva mai ieftin: 20 de lei o tură de 3 minute.

Pe data de 1 decembrie, se deschide și Târgul de Iarnă de pe platoul Sălii Sporturilor ,,Horia Demian”.

În acest an, la Cluj-Napoca s-a amenajat, tot în zona centrală, un al doilea târg de Crăciun. Pe nou pietonalizată stradă Kogălniceanu e instalat festivalul Lights On, cu peste 10 instalații de artă contemporană, inclusiv un glob uriaș de zăpadă, a căror poveste o puteți descoperi la o plimbare.  Acesta se desfășoară  între 23 noiembrie și 8 decembrie.

Târgul de Crăciun din Craiova

 E deschis încă din 15 noiembrie 2024 și va funcționa până în 5 ianuarie 2025. Printre atracții: o sanie zburătoare, liftul lui Moș Crăciun și case inspirate din filmele SF.

Târgul de Crăciun din Sibiu

E deschis în perioada 15 noiembrie – 5 ianuarie. Printre atracțiile principale se numără roata panoramică de 22 de metri și patinoarul natural de 600 de metri pătrați.

Exit mobile version