Piața imobiliară din România se confruntă cu presiuni, dar are progrese importante în infrastructură. Ce urmează în 2025?

Bulevardul Unirii, vazut de pe acoperisul Casei Poporului, in Bucuresti, joi, 25 iunie 2015. MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

În București și marile centre regionale, investitorii încă se confruntă cu dificultăți din cauza lipsei autorizațiilor de construire, scrie ZF.

Această problemă generează o presiune semnificativă asupra pieței, care continuă să aibă o cerere ridicată pentru noi locuințe, birouri, malluri și platforme logistice, în paralel cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, cum ar fi autostrăzile și drumurile expres.

Care sunt tendințele pieței rezidențiale?

Piața rezidențială din București se află într-o ușoară scădere, iar la nivel național se preconizează scăderi ale prețurilor și dobânzilor.

Aceste scăderi vor fi mai degrabă excepții, potrivit consultanților imobiliari, care sugerează că locuitorii vor trebui să se adapteze la noile condiții ale pieței imobiliare.

Care sunt obstacolele întâmpinate în 2024?

În 2024, piața imobiliară este marcată de trei mari obstacole:

Care sunt progresele în infrastructura României?

România are mari progrese în 2024. Aderă la spațiul Schengen pe cale terestră și facilitează astfel circulația rapidă a cetățenilor și mărfurilor.

Țara înregistrează un succes prin inaugurarea a peste 200 km de autostradă și drum expres, în cadrul unui plan de investiții în infrastructura rutieră, ce este considerat unul dintre cele mai ambițioase din istorie.

Cursul valutar rămâne stabil, în ciuda provocărilor politice.

Exit mobile version