TikTok devine vocea sportivilor nemulțumiți de condițiile din Satul Olimpic de la Paris

Mai mulți sportivi olimpici au folosit platformele sociale, inclusiv TikTok, pentru a-și exprima nemulțumirile legate de condițiile din Satul Olimpic de la Paris 2024. Printre aspectele criticate, paturile din carton au fost în centrul atenției, scrie Business Insider.

Care sunt nemulțumirile sportivilor

Coco Gauff, numărul doi mondial în clasamentul WTA, a postat pe Instagram că există doar două toalete pentru 10 fete în spațiul lor de cazare.

Ca urmare, mai multe sportive americane au părăsit Satul Olimpic pentru a căuta cazare alternativă.

Șase înotători sud-coreeni, inclusiv Kim Woo-min și Hwang Sun-woo, au părăsit Satul Olimpic și s-au mutat într-un hotel aproape de arena de înot.

Hwang Sun-woo a descris autobuzele de transport ca “saună”, fără aer condiționat și cu geamuri lipite cu bandă adezivă.

Și David Popovici, campion mondial și european, stă mai aproape de bazin, pentru că există probleme mari cu transportul.

Călătoriile care ar trebui să dureze 40-45 de minute ajung să dureze peste o oră și jumătate.

Videoclipurile postate pe TikTok arată sportivi care testează rezistența paturilor prin sărituri și alte activități fizice. Tom Daley și Daria Saville arată că paturile pot suporta greutăți și mișcări bruște, dar că nu sunt ideale pentru confortul necesar recuperării fizice​.

@tomdaley

CARBOARD BEDS IN THE OLYMPIC VILLAGE! #paris2024 #olympics ♬ original sound – Tom Daley

Reacțiile organizatorilor

Organizatorii Jocurilor Olimpice au explicat că paturile din carton au fost alese pentru a promova sustenabilitatea. Aceste paturi sunt reciclabile și fac parte dintr-o inițiativă mai largă de reducere a deșeurilor generate de eveniment. Această decizie a fost luată în contextul unei strategii mai largi de a asigura un impact minim asupra mediului​. Aceștia au susținut că paturile din carton sunt suficient de robuste pentru a suporta greutatea sportivilor.

Exit mobile version