De la talent la medalie: România câștigă locul 11 în clasamentul pe medalii la JO 2024

Pentru Jocurile Olimpice de la Paris, delegaţia României are 106 sportivi calificaţi pentru probele de înot, canotaj, atletism, caiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică şi ritmică, tenis de masă, iachting, scrimă, lupte, triatlon, judo, tir cu arcul, tenis, ciclism şi haltere.

După șase zile de competiție, România ocupă locul 13 în clasamentul pe medalii, cu un total de 4 medalii: 2 de aur, 1 de argint și 1 de bronz.

Care sunt rezulatatele romanilor?

David Popovici (19 ani) a câștigat medalia de aur la 200m liber și bronzul la 100m liber la înot. Echipajul masculin de dublu rame (Marian Enache și Andrei Sebastian Cornea) a câștigat medalia de aur la canotaj, iar echipajul feminin de dublu vâsle (Ancuța Bodnar și Simona Radiș) a obținut argintul. Echipa feminină de gimnastică artistică (Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda) sa clasat pe locul 7 în finala pe echipe. Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au obținut, vineri, medaliile de argint în proba de dublu rame feminin la Jocurile Olimpice de la Paris. Cele două sportive tricolore au fost cronometrate cu timpul 7:02.97.

Deși România are o delegație numeroasă, sportivii se antrenează în condiții modeste, cum ar fi bazinul de la Lia Manoliu, deschis din 1981. Lipsa investițiilor în infrastructura sportivă din România este evidențiată de fapt că multe orașe nu au nici măcar un bazin de înot sau un teren de fotbal.

Exit mobile version