Care sunt cei mai bogați sportivi de la Jocurile Olimpice 2024

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 reunesc cei mai buni și bogați sportivi ai lumii. Conform datelor Forbes, primii 20 de atleți cu cele mai mari câștiguri vor strânge împreună 1.35 miliarde de dolari din salarii, premii și sponsorizări.

Sporturile cu cei mai mulți reprezentanți în top sunt baschetul, cu 13 jucători NBA, și golful, cu 5 sportivi. Tenisul este reprezentat de Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, aflați pe locurile 13 și 18 în clasament.

Deși câștigurile directe din competiții olimpice sunt modeste, participarea la Jocurile Olimpice oferă o platformă de promovare unică pentru cei mai buni sportivi ai lumii. Sponsorizările și drepturile de imagine pot aduce sume uriașe, depășind cu mult veniturile din sport. Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor fi, așadar, și o paradă a bogăției și influenței celor mai de succes sportivi ai momentului.

Sportivii români sunt prezenți la Jocurile Olimpice

După o primă zi în care sportivii români au furnizat şi câteva rezultate surpriză, urmează ziua în care intră în scenă câţiva dintre pretendenţii la posibile medalii. Printre ei, David Popovici, echipa feminină de gimnastică, Bernadette Szocs şi o serie de canotori. 

David Popovici, fenomen al înotului românesc, este și el pe drumul către glorie și succes financiar. Popovici a câștigat deja serii olimpice și se pregătește să concureze în semifinalele probei de 200m liber. Deși câștigurile directe de la Jocurile Olimpice sunt modeste, participarea lui Popovici la Paris 2024 îi va aduce o vizibilitate uriașă și o platformă pentru a încheia contracte de sponsorizare extrem de profitabile. Potențialul său comercial este imens, iar succesul la Paris poate fi un prim pas către un viitor în care câștigurile din afara bazinului să depășească cu mult cele din competiții.

Exit mobile version