Azi începe LIBfest 2024. Printre invitații ediției online se află antrenorul lui David Popovici, într-o discuție despre „Psihologia Performanței”

LIBfest, târgul de carte si experiențe culturale organizat de Libris, începe astăzi și propune invitaților o ediție online specială dedicată performanței și rezilienței.

Între 22-27 octombrie, iubitorii de cultură din țară, dar și din diaspora, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale. 

Subiectele dezbătute? Sănătatea emoțională, dezvoltare personală, psihologia performanței, parentingul și provocările lui, dar și educația civică înainte de alegeri.

„Ne propunem să aducem împreună oameni, idei și perspective care inspiră și susțin performanța prin dezvoltarea continuă, atât personală, cât și profesională. De la dialoguri despre performanță în sport și psihologia din spatele medaliilor olimpice, la explorări ale literaturii și sănătății mintale, această ediție este dedicată celor care caută echilibrul și reziliența în toate aspectele vieții,” spune Augusta Oniță-Bagoly, Director de programe LIBfest.

Anduranță la cel mai înalt nivel competițional

Unul dintre momentele de interes ale acestei ediții LIBfest este sesiunea „Psihologia Performanței”. Un dialog între Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului David Popovici, alături de psihologul sportiv Marcel Ivan și dr. psihiatru Sever Gulea.

Aceștia abordează rolul pregătirii psihologice în sportul de performanță și strategiile prin care sportivii își dezvoltă rezistența mintală și echilibru emoțional. Astfel, publicul va avea ocazia să înțeleagă mai bine ce înseamnă pregătirea mintală în sportul de performanță și cum se construiește reziliența în fața provocărilor de la cel mai înalt nivel competițional.

Ce teme vor fi dezbătute?

„Învinge dependența. Ghid de înțelegere, prevenție și recuperare” – cu conf. univ. dr. Radu Țincu și dr. Sever Gulea, o discuție despre dependențe și metodele de prevenție și recuperare;

„Rolul de mamă și provocările lui” – un dialog alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc și psih. Luiza Vasilescu, care explorează experiențele și provocările parentingului;

„Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – unde traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere;

„Totul e în regulă în mine și în lume” – o reflecție despre sănătatea emoțională, cu Petronela Rotar și dr. Sever Gulea;

„Nexus. Scurta istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA” – un dialog susținut de Teodor Baconschi și Cristian Pătrășconiu despre evoluția rețelelor informaționale și impactul inteligenței artificiale.

Educație civică înainte de alegeri

LIBfest abordează și teme civice și sociale, precum „Educația civică înainte de alegeri”, un dialog cu Vlad Adamescu și Răzvan Petri, fondatori ai proiectului „Politica la minut”.

Urmată de sesiuni precum „Simțiri Contemporane: Poezia secolului nostru”, o reflecție asupra poeziei actuale cu Ramona Boldizar, Ioana Zenaida Rotariu și Ștefania Mihalache, sau „Autori în dublă lumină”, unde Andrei Ruse și Sever Gulea discută despre influența biografiei autorului asupra operei sale.

Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului National pentru Proza 2024 vine la LibFEST

Simona Antonescuintră în dialog cu cititorii despre procesul de creație literară, dar și provocările întâlnite de-a lungul parcursului său artistic.

Exit mobile version