Vin taxe mai mici în cripto? Sabin Sărmaș vrea impozitare 0% pentru profitul din cripto

Vin taxe mai mici în cripto? Deputatul Sabin Sărmaș spune că, până la finalul lunii, vrea să ducă în Parlament o propunere legislativă pentru 0 taxe în cripto. Măcar în primul an.

Cum stăm în prezent? 10% taxe pe profit. Nu contează timeframe-ul aici. Dar la BVB contează. Iar la taxe, investitorii de la bursă stau mai bine. 1%,la vânzarea deținerilor de minimum un an. Și 3%, la vânzarea deținerilor de sub un an.

Ce are BVB și nu are cripto? De ce să fie unii investitori mai avantajați decât alții? Și ce ar însemna o egalare a taxelor din România, atât pentru cripto, cât și pentru piața de capital?

Care sunt cele mai bune state pentru taxarea cripto?

Care e topul țărilor cu cele mai mari taxe din cripto?

Cum se mișcă piața criptomonedelor?

E anul premierelor pentru Bitcoin. Un nou maxim istoric înainte de halving. Prima dată în istorie. Alt eveniment unic? 7 luni consecutive închise în urcare, din septembrie 2023 până în martie 2024.

Halving-ul bate la ușă. Vine în mai puțin de 10 zile. Dar unii analiști nu sunt optimiști. Arthur Hayes, cofondator al exchange-ului BitMEX, spune că Bitcoin se va confrunta probabil cu o presiune de vânzare în zilele dinainte și după evenimentul de înjumătățire al reward-ului. Mizează pe o scădere de cel puțin 10%.

Bitcoin: 68.000 $;

Ethereum: 3.340 $;

BNB: 578 $;

Solana: 164 $;

XRP: 0,60 $.

Exit mobile version