Turcia devine paradisul oligarhilor ruși: super-iahturi, apartamente la malul mării și valize cu bani aduse de bogații de la Moscova

În contextul sancțiunilor impuse de Occident oligarhilor ruși, se pare că Turcia devine un paradis al refugiului pentru banii și activele acestora.

De la super-iahturi parcate acum pe țărmurile turcești până la valize cu bani gheață în mâinile pasagerilor sosiți de la Moscova, o varietate de acțiuni ale bogaților ruși par să sfideze orice sancțiune impusă de Occident.

De asemenea, invazia Ucrainei de către Rusia a determinat o creștere a numărului de ruși care cumpără proprietăți în Turcia. Dintre aceștia, unii au investit chiar și peste 250.000 pentru a obține un pașaport turc în cadrul programului de cetățenie prin investiții al țării, după cum au declarat brokerii imobiliari. Directorul executiv al companiei imobiliare din Istanbul Golden Sign, a declarat că rușii nou veniți cumpără până la patru apartamente simultan, plătind de cele mai multe ori cu bani gheață.

În urma războiului ruso-ucrainean, SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au impus sancțiuni oligarhilor ruși cu presupuse legături cu președintele Vladimir Putin. În acest conflict, Turcia s-a opus invaziei Ucrainei, acționând ca intermediar între cele două țări implicate, motiv pentru care rolul său este de mediator.

Guvernul turc a spus că nu va opri fluxul de fonduri rusești, chiar și de la oligarhi, atâta timp cât banii sunt legali.

Exit mobile version