- Tinerii sunt prinși în cheltuieli și datorii, ca urmare a pandemiei COVID 19.
- Mulți tineri pur și simplu se pregătesc pentru următorul dezastru.
- Unele dintre efectele pe termen lung sunt peste mâna generației Z.
Tinerii și în general persoanele aflate în mijlocul unor schimbări majore din punct de vedere financiar au mai multe șanse să simtă efectele neplăcute ale pandemiei COVID asupra obiceiurilor lor financiare personale, arată un analiză Insider. Angajații aflați la început de drum în cariera formează unul dintre grupurile cele mai vulnerabile de pe piață ca urmare a impactului economic al pandemiei.
Recesiunea pandemică nu a însemnat de fapt că oamenii nu au bani. De fapt, rata economiilor personale a crescut la 33% în aprilie 2020, cu mult peste media pe termen lung de 8,9%. Datorită stimulentelor guvernamentale și lipsei de opțiuni de cheltuieli, americanii au făcut economii de aproximativ 2,3 trilioane de dolari în primul trimestru al anului 2020 până în al treilea trimestru al anului 2021, potrivit unei analize a Rezervei Federale – „peste și dincolo de ceea ce ar fi economisit dacă componentele veniturilor și cheltuielilor ar fi crescut la tendințele recente, pre-pandemice.”
Totuși, unele dintre efectele pe termen lung ale pandemiei sunt peste puterea consumatorilor, mai ales că prețurile rămân ridicate , iar angajatorii folosesc disponibilizări pentru a reduce costurile generate de forța de muncă . Dacă în timpul recesiunii pandemice ideea era ca toți angajații să fie susținuți financiar în continuare, reacția piețelor globale acum să retragă banii. Și mulți tineri pur și simplu se pregătesc pentru următorul dezastru – fie că este vorba de o recesiune sau de o perioadă prelungită de inflație ridicată.
Astfel, tinerii sunt prinși într-un ciclu volatil de economii, cheltuieli și datorii care îi va bântui timp de decenii. Dacă există un lucru cu care s-a obișnuit Generația Z, cu siguranță este starea de haos în care se află lumea.