- Karl Nehammer, cancelarul Austriei, spune că „o tragedie a fost prevenită”.
- Cele trei concerte programate în Viena, Austria, sunt anulate din cauza unei amenințări teroriste.
- Organizatorul evenimentului, Barracuda Music, anunță că toți deținătorii de bilete vor primi rambursări.
Cele trei spectacole ale lui Taylor Swift din Viena din această săptămână sunt anulate după ce guvernul confirmă un atac terorist, scrie BBC.
„Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN cu serviciile străine, amenințarea a fost identificată din timp, combătută și o tragedie prevenită”, spune Karl Nehammer, cancelarul Austriei, într-o postare pe platforma de social media X. DSN este Direcția pentru securitate și informații din Austria.
Pentru fiecare concert erau așteptați circa 65.000 de spectatori. Un total de 195.000 de persoane.
Doi suspecți sunt reținuți în Viena
Poliția austriacă a reținut miercuri două persoane suspectate că pregăteau atacuri la concerte, spune Franz Ruf, director general pentru securitate publică.
Principalul suspect, în vârstă de 19 ani, a fost arestat în Ternitz, la sud de Viena, în timp ce al doilea suspect a fost arestat în capitala austriacă.
Suspectul de 19 ani a jurat recent loialitate față de gruparea teroristă ISIS.
Ce avere are Taylor Swift?
În aprilie 2024, Forbes a confirmat că Taylor Swift a intrat oficial în clubul miliardarilor, cu o avere netă estimată la 1,1 miliarde de dolari.
Swift este prima artistă care devine miliardară exclusiv din activitatea sa muzicală, fără a se baza pe afaceri secundare profitabile.
Peste 500 de milioane de dolari din averea sa provin din drepturi de autor și turnee.
Turneul “Eras” contribuie la creșterea averii sale. Generează venituri estimate de 190 de milioane de dolari după taxe doar din prima parte.
În timp ce filmul “Taylor Swift: The Eras Tour” îi aduce venituri suplimentare de circa 205 milioane de dolari din vânzările de bilete și drepturile de streaming.
Swift deține proprietăți imobiliare în valoare de peste 150 de milioane de dolari în Statele Unite.
Ce este Swiftflation?
Artista creează mai multe fenomene legate de inflație, cunoscute sub numele de “efectul Taylor Swift” sau “Swiftflation“.
Concertele din Stockholm, din mai 2024 duc la o creștere a inflației în Suedia. Prețurile hotelurilor cresc cu 11% într-o lună, cea mai mare creștere lunară din mai 2019.
Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, menționează că turneul lui Swift contribuie la menținerea inflației ridicate în sectorul serviciilor din zona euro, alături de alte turnee muzicale majore.
Similar cu “efectul Beyoncé” observat în Suedia în 2023, concertele lui Swift determină creșteri ale prețurilor în sectorul hotelier și al restaurantelor în orașele gazdă.