Profiturile firmelor industriale din China s-au redus din nou, în pofida relaxării restricţiilor COVID-19

Police officers in protective gear guide residents lining up for COVID tests in the Jingan district of western Shanghai, China, Friday, April 1, 2022. As residents of western Shanghai start a four day lockdown for mass testing, some in eastern Shanghai about to end their lock down are being told they will be confined to their homes for at least 10 more days. It was the latest wrinkle in the lockdown of China's largest city as it struggles to eliminate an omicron-driven coronavirus outbreak under China's zero-COVID policy. (AP Photo/Chen Si)

Profiturile firmelor industriale din China s-au redus într-un ritm mai lent în luna mai, după o cădere puternică în aprilie, pe fondul restricţiilor COVID-19 care au continuat să afecteze producţia industrială şi să comprime marjele fabricilor, scrie Reuters.

Profitul a scăzut cu 6,5% faţă de anul precedent, mai puţin decât declinul de 8,5% din aprilie, potrivit datelor publicate luni de Biroul Naţional de Statistică (BNS).

În pofida relaxării restricţiilor COVID şi a reluării treptate a afacerilor în marile oraşe, precum Shanghai, luna trecută, piaţa imobiliară slabă şi temerile legate de eventuale valuri recurente de infecţii au aruncat o umbră asupra producţiei fabricilor şi au ridicat îndoieli cu privire la redresarea celei de-a doua economii mondiale.

Profiturile firmelor industriale au crescut cu 1,0% de la an la an, până la 3.440 de miliarde de yuani (514 miliarde de dolari) în perioada ianuarie-mai, încetinind de la creşterea de 3,5% din primele patru luni, au arătat datele NBS.

În aceeaşi perioadă de cinci luni, veniturile firmelor industriale au crescut cu 9,1%, până la 53,16 trilioane de yuani, încetinind de la creşterea de 9,7% din primele patru luni.

Profiturile firmelor din industria prelucrătoare s-au redus cu 10,8% în primele cinci luni, extinzând scăderea de 8,3% din primele patru luni.

Economia Chinei a dat semne de redresare în luna mai, după ce s-a prăbuşit în luna precedentă, dar consumul a fost în continuare slab şi a subliniat provocarea pentru factorii de decizie politică, în contextul în care constrângerile stricte din COVID-19 continuă să fie o piedică.

Producţia industrială din centrul comercial Shanghai, care se află în centrul producţiei din Delta râului Yangtze, a scăzut pentru a doua lună consecutiv, cu 27,6% în mai faţă de anul precedent.

Capitala Beijing, care se confruntă cu cea mai gravă epidemie de la începutul pandemiei, a înregistrat, de asemenea, o scădere a producţiei industriale de 12,5% în primele cinci luni, ceea ce este mai rău decât creşterea globală de 3,3% înregistrată de China în această perioadă. citiţi mai mult

Cabinetul chinez a anunţat în luna mai o serie de măsuri care acoperă politicile fiscale, financiare, de investiţii şi industriale pentru a se lupta cu daunele provocate de COVID în economia sa.

Exit mobile version