Musk asigură finanțare pentru Twitter de peste 7 miliarde de dolari de la investitori

Elon Musk, Tesla CEO, attends a media event alongside the visit of Germany's center-right candidate to replace Angela Merkel as chancellor in the upcoming elections and Christian Democratic Union chairman, Armin Laschet, at the construction side of the Tesla Gigafactory in Gruenheide near Berlin, Germany, Friday, Aug. 13, 2021. Laschest visits the factory as part of his election campaign for the upcoming national elections on Sept. 26, 2021. ( Patrick Pleul/dpa via AP)

Elon Musk a anunțat contribuția în valoare 7,14 miliarde de dolari de la un grup de investitori din care fac parte cofondatorul Oracle Corp (ORCL.N) , Larry Ellison și Sequoia Capital, pentru a-și finanța preluarea Twitter Inc, în valoare de 44 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Inclusiv investitorul din Arabia Saudită Prințul Alwaleed bin Talal, care s-a opus inițial achiziției, a fost de acord să transfere 1,89 miliarde de dolari în tranzacție.

Împrumutul în marjă al lui Musk a fost redus la 6,25 miliarde de dolari de la 12,5 miliarde de dolari anunțați anterior, potrivit Reuters. Angajamentul de finanțare de 21 de miliarde de dolari al lui Musk a fost de asemenea revizuit în acest sens la 27,25 de miliarde de dolari.

Musk va continua să poarte discuții cu acționarii existenți Twitter, inclusiv cu fostul șef al companiei Jack Dorsey, pentru a contribui cu acțiuni la achiziția propusă.

Din grupul de investitori fac parte și Qatar Holding și Vy Capital, cu sediul în Dubai.

Exit mobile version