Giganţii din IT&C: PNRR este un tren ratat pentru digitalizarea IMM-urilor

PNRR ratează şansa de a finanţa proiecte definitorii pentru viitorul economic, precum digitalizarea IMM-urilor, extinderea reţelelor de telecomunicaţii sau digitalizarea plăţilor în raport cu statul, au concluzionat speakerii prezenţi în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2021.

Am pierdut un tren ca şi ţară cu acest PNRR, din păcate. Sunt mulţi bani care vor fi alocaţi pe zona de digitalizare, astfel că circa 25% din aceste fonduri trebuie alocate pentru di­gi­talizare, fie că vorbim de indus­trii, auto­străzi care trebuie să fie şi digitale, fie că vor­bim de alocări de sume către insti­tu­ţii sau com­panii ale statului care trebuie digita­li­zate“, a spus Mihnea Rădulescu, enteprise busi­ness unit Director în cadrul Vodafone România. „În zona de IMM-uri toate direc­ţio­nă­rile din PNRR sunt sub formă de împru­mu­turi, nu de granturi. E o zonă la care sufe­rim foarte mult dar vorbim aici de toate IMM-urile din România şi discutăm foarte puţin des­pre asta. Peste 50% din PIB vine de acolo, peste 60% din forţa activă de muncă din România este angajată de IMM-uri. Trebuie să ne spună ceva cifrele astea şi faptul că aces­te companii nu sunt digitalizate la nivelul la care ne-am dori sau aproape de nivelul la care ne-am dori le scade mult competitivitatea“, a declarat Elena Ungureanu, country manager în cadrul Visa România,

Elena Ungureanu a adăugat că PNRR ar fi trebuit să includă şi un plan de susţinere a dezvoltării continue a platformei Ghişeul.ro, care permite oamenilor să plătească online mai multe taxe către stat.

„Când se vorba de PNRR speram ca o parte din bani să fie alocaţi şi pentru Ghişeul.ro, pentru că platforma poate să susţină un numă mare de tranzacţii, dar are nevoie de dezvoltări continue. Nu ştiu dacă PNRR devine o realitate pentru Ghişeul.ro, în schimb, pentru celelalte instituţii ale statului sperăm să existe un impact şi să fie digitalizate mai multe interacţiuni între cetăţeni şi instituţiile statului“, a spus Elena Ungureanu.

Exit mobile version