Elon Musk recrutează mai mulți cercetători din domeniul inteligenței artificiale pentru a crea rivalul ChatGPT

Elon Musk, Tesla CEO, attends a media event alongside the visit of Germany's center-right candidate to replace Angela Merkel as chancellor in the upcoming elections and Christian Democratic Union chairman, Armin Laschet, at the construction side of the Tesla Gigafactory in Gruenheide near Berlin, Germany, Friday, Aug. 13, 2021. Laschest visits the factory as part of his election campaign for the upcoming national elections on Sept. 26, 2021. ( Patrick Pleul/dpa via AP)

Insider informează că Elon Musk a contactat în ultimele săptămâni mai mulți cercetători din domeniul inteligenței artificiale pentru a forma un nou laborator de cercetare unde să dezvolte instrumente alternative la ChatGPT de la OpenAI. Se pare că șeful Tesla l-a recrutat pe Igor Babuschkin, un cercetător care a părăsit recent laboratorul DeepMind AI al companiei Alphabet.

În 2015 Musk a fondat startup-ul OpenAI împreună cu investitorul Sam Altman, dar în 2018 a părăsit consiliul avertizând că chatbotu-ul dotat cu inteligență artificială este „ înfricoșător”, notează Insider.

ChatGPT face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un startup cu sediul în San Francisco, în relație strânsă cu Microsoft. Chatbotul face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil și chiar pot produce imagini sau videoclipuri

Se pare că Babuschkin nu a semnat oficial acordul pentru inițiativa lui Musk, dar nici Musk și nici Babuschkin nu au putut fi contactați pentru comentarii, scrie Insider.

Exit mobile version