Eliminarea impozitului specific nu va face decât să împovăreze și mai mult mediul de business românesc după doi ani dificili

După doi ani de pandemie și creșteri de prețuri accelerate, industria ospitalității este încă în reconstrucție. Organizația Hora, autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, solicită o consultare cu organizațiile din mediul privat de business.

Principala discuție adresează eliminarea impozitului specific, care face parte din setul de modificări fiscale anunțat acum o săptămână. Asta vine în contextul actual, în care companiile românești nu dispun de o capitalizare suficientă pentru a evolua pozitiv.

Am discutat subiectul cu Ion Biriș, președintele Hora.

“În contextul actual, venim după doi ani foarte grei, doi ani care pe noi ne-au afectat profund și, în cursul unor discuții în care, împreună cu autoritățile încercam să identificăm modalități de susținere a industriei noastre, vine această informație care se tot vehiculează cum că acest impozit specific urmează a fi eliminat. Deci în loc să avem parte de noi măsuri care să ne ajute și să ne facă viața mai ușoară, de fapt prima măsură la care se apelează este aceasta a eliminării impozitului specific, care este de fapt o măsură care ne împovărează și mai mult.”, a povestit Ion Biriș, președintele Hora.

Exit mobile version