Decizia FED de a majora dobânda de referință are impact și asupra pieței cripto. Se așteaptă o creștere generală în următoarele luni

Piețele bursiere au reacționat pozitiv la anunțul făcut de președintele FED de a crește dobânda de referință cu 0,25%. Dar ce se întâmplă în piața cripto? Am discutat acest subiect cu Paul Achim, trader cripto.

“Momentan ne aflăm în continuare în paradigma unei evoluții laterale, după cum punctam și în ultima intervenție. Există un suport slab în jurul valorii de 40.000 de dolari, care poate fi pierdut în orice moment. Atât Bitcoin cât și principalii indici americani au rezistențe majore la orizont, pe care nu cred că le vor trece la prima testare.

În legătură cu decizia FED de a mări dobânda de referință, cred că piețele financiare au capacitatea de a absorbi șocul generat de primele creșteri de dobândă. Deci, pe termen scurt, nu mă aștept să producă prea mari efecte. Pe termen mediu, adică în următoarele câteva luni, mă aștept la creșteri generale, atât în piața cripto, cât și în piețele de acțiuni. Pun asta pe seama unui posibil armistițiu în Ucraina sau pur și simplu datorită faptului că investitorii se vor obișnui cu situația în care va exista un război de uzură la granița NATO. La fel cum s-au obișnuit și cu situația pandemică.”, a declarat Paul Achim, trader cripto.

Exit mobile version