De ce aleg tot mai mulți americani să se mute în Europa? Grecia și Italia, destinațiile unui trai decent

În căutare de locuințe mai ieftine, americanii se mută în Europa într-un număr mai mare decât în ​​anii trecuți, a raportat joi Bloomberg. Prețurile exagerat de mari ale locuințelor din SUA, dolarul puternic și conflictele politice de peste Atlantic au contribuit la fenomenul migrației care continuă să evolueze.

Compania imobiliară de lux Sotheby’s International Realty a declarat pentru Bloomberg că interesul americanilor în achiziția de proprietăți în Grecia au crescut cu 40% comparativ cu aprilie-iunie 2021 și că 12% din veniturile lor din Italia în primul trimestru al anului 2022 a fost contribuția americanilor. Anul trecut, acest număr a fost de 5%. Spania, Portugalia și Franța sunt și ele printre cele mai populare destinații.

„Nu aș fi căutat niciodată să cumpăr din Italia dacă piața din SUA nu ar fi fost atât de nebună”, a declarat Stephanie Synclair, o femeie din Atlanta care a ales să cumpere două case în Sicilia în schimbul prețului imens pentru o casă din orașul ei natal. Prețul mediu al unei case în Atlanta a ajuns la 404.575 de dolari, în creștere cu 19% față de anul trecut, în timp ce o proprietate de 75 de metri pătrați din regiunea Palermo din Sicilia costă în medie 86.560 de euro, potrivit platformelor imobiliare Zillow și Idealista.

Bogații au fost în general principalii cumpărători americani de proprietăți imobiliare în Europa, dar locuințele europene relativ ieftine, în special cele din orașele mai mici, au atras americani care pur și simplu nu își permit o locuință în SUA. Pe lângă problemele financiare, americanii se retrag pentru un stil de viață mai liniștit, ferit de conflicte politice și criminalitate ridicată, scrie Bloomberg.

„Creșterea costului vieții a făcut ca locuința în orice oraș important din SUA să fie mai scumpă decât în ​​orașele europene”, a declarat Michael Witkowski, vicepreședinte al companiei de consultanță pentru expati din SUA ECA International.

Exit mobile version